Meettechniek

NTS Botech is specialist op het gebied van het meten van geometrische toleranties. Jarenlange ervaring hebben geleid tot uitgebreide kennis en kunde op het gebied van vlakheids-, parallelliteits- en haaksheidmetingen. Wij hebben hiertoe beschikking over geconditioneerde meetruimtes. Bovendien werken we dagelijks met elektronische waterpassen, autocollimatoren, onze 3D CMM, hoogtemeters, ruwheidsmeters en haaksheidtesters.

Al deze kennis en ervaring komt tot uitdrukking in de producten die we ontwerpen en maken. Als je een probleem hebt met vlakheid, parallelliteit of haaksheid, neem dan contact op met onze experts.

    

Hoog nauwkeurige assemblage

Om de zeer hoge nauwkeurigheid te realiseren die nodig is voor veel van de toepassingen waarvoor NTS Botech producten ontwerpt en produceert, wordt de laatste stap (het 'leppen') handmatig gedaan. Alleen door de kennis en ervaring van onze granietexperts en meettechnici kunnen we een vlakheid van 0,001 mm per m2 realiseren. Dit alles gebeurt in geconditioneerde ruimtes.

Ook de assemblage van producten vindt plaats in deze geconditioneerde ruimtes of wanneer dat nodig is in onze cleanroom. 

Van rotsblok naar product

Bij NTS Botech hebben we in eigen huis alle faciliteiten om granieten precisiedelen en samenstellingen te vervaardigen. We controleren de complete toeleverketen van ruw materiaal (vanuit Zuid Afrika) tot en met het uiteindelijke product. Dankzij onze granietvoorraad en eigen zaagafdeling in Helmond kunnen wij bijzonder flexibel inspelen op klantwensen.

In onze compleet uitgeruste productiefaciliteit, met daarin een groot aantal CNC-bewerkingscentra voor grote werkstukafmetingen, wordt het materiaal bewerkt met diamantgereedschappen. Productafmetingen variëren van klein tot heel groot: tot wel 2,5 x 7 meter uit één stuk!

 

  • We kunnen afmetingen tot 7 x 1,75 en 6 x 2,5 vlakslijpen
  • 3- en 5-assige CNC-bewerkingscentra kunnen tot 5 x 2,8 meter in één bewerking verspanen

Bekijk onze competenties op het gebied van hoognauwkeurige frames op de website van NTS:

Hoognauwkeurige frames bij NTS