Hoog nauwkeurige granietproducten

Verspanen, slijpen en handmatig leppen van verschillende materialen, zoals graniet, keramiek, polymeerbeton, metalen, zerodur en vezelversterkte materialen. Afhankelijk van het type materiaal en de configuratie zijn vlakheden tot 0,001 mm/m 2 mogelijk. Afmetingen tot 5 x 2,8 x 1,5 meter en 15.000 kg uit één stuk en in samenstellingen nog groter.

Granieten precisieonderdelen. 
Monolithische machinebases, sledes, machinedelen geproduceerd uit één stuk graniet.

Hoog nauwkeurige metaalproducten

  • Hoog nauwkeurige machineframes
  • Grote, ultra-vacuümcompatibele onderdelen

Hoog nauwkeurige motion platforms

Vanwege de eigenschappen van graniet is het een ideaal materiaal om zeer nauwkeurige motion platforms te ontwerpen en te bouwen, bijvoorbeeld lineaire geleidingssystemen, machinebases, portalen enzovoort.

Bij Botech ontwerpen en bouwen we deze platforms al meer dan 35 jaar. Die jarenlange ervaring passen we toe in uw producten. Zo maken we volledig granieten producten of componenten, maar ook subsamenstellingen waarin andere materialen worden gebruikt, zoals metalen, pneumatische of elektronische componenten.

Luchtgelagerde toepassingen

Luchtlagers zijn precisie constructiedelen die ingezet worden in talloze toepassingen waar zeer nauwkeurige (referentie)bewegingen vereist zijn. Luchtlagers maken krachtoverdracht mogelijk tussen een stilstaand en een bewegend deel in een constructie, waarbij de beide delen gescheiden worden door een extreem dunne luchtlaag.

Die luchtlaag maakt een constructie die contactloos en wrijvingsloos is en een hoge repeteernauwkeurigheid heeft, waarbij zelfs een uitmiddelend effect optreedt om (kortgolvige) oneffenheden in het loopvlak op te vangen. Door het ontbreken van een hydraulisch smeermiddel zijn luchtlagers ook bij uitstek geschikt voor toepassing in schone (cleanroom) omgevingen.

Door deze typische kenmerkende eigenschappen is het mogelijk om, in combinatie met granieten of keramische (machine-) onderdelen, bijzonder licht lopende, uiterst nauwkeurige geleidingen te construeren, die in principe zelfreinigend zijn en niet of nauwelijks onderhevig zijn aan slijtage.

Vezelversterkte producten

NTS Botech is gespecialiseerd in het verspanen en vlakslijpen van grote en nauwkeurige vezelversterkte producten.

NTS Botech kan helpen bij het ontwerpproces van typische Carbon-Fiber Epoxy- en Glasfiber-Epoxy-producten.

Neem voor meer gedetailleerde informatie contact op met NTS Botech.